Hvem er vi

Endnu en WordPress-blog

Anker OZ1IIO og Bo OZ8BLR begge medlemmer af EDR klubben i Hurup OZ5THY.

Vi har gennem årene arbejdet med VHF/UHF Analog og Digital med repeater opbygning og hjemmelavede Duplex filtre. Dog med stor hjælp fra andre i klubben. Der bliver kun arbejdet på projekterne når vi er i den loale EDR klub OZ5THY.

Men i 2019 kom snakken ind på SP og deres HF/MF stationer. OZ1IIO har en fortid hos SP i Ålborg under udviklingen af RE2100 serien.

Hvorledes mon disse ret så dyre SP radioer fra 80érne ville være på amatørbåndet i forhold til de nye SDR radioer så som Icom 7300.

OZ1IIO havde på et tidspunkt købt nogle enheder af 1000 serie men aldrig fået gjort noget ved det. Snakken blev at det skulle prøves engang 🙂

Tilfældigvis kort efter har OZ8BLR adgang til noget lignede udstyr og det blev så startskuddet til projekt SP

Projektet har ført os ind på mange områder som vi havde glemt fra lærebøgerne så mange ting skulle lige friskes op igen. Endvidere blev de 2 SP anlæg som vi startede ud med pludselig til 6 anlæg så nu var det serieøst med projektet.

OV5SP blev det naturlige valg når vi sender på disse radioer.

I 2022 fik vi ad en lang omvej endelig det første anlæg til kørende. Alle anlæg er kørende fra klubbens lokaler eller det er i hvert fald målet. Hvornår vi kommer dertil ja det ved vi så ikke.

Vi har fået hjælp i form at manualer og anden info fra bl.a. PEEL og Martin i Fredericia. Tak til alle.