Ny frekvens prom til S1303

Endnu en WordPress-blog

Ny frekvens prom til S1303

Ser flere skriver at man ønsker at ombygge den til free running, så den bliver fuld bånddækkende, fra 1,6Mhz til 30Mhz.

Her vil jeg mere at det er at gøre livet besværligt, der vil komme til at mangle dele, som skal skaffes, du får brug for at skulle justere og ombygge spoler, spoleren er ikke bare låst med bivoks som alm. radioer, men med en genstridig maling af en slags, tilmed er kærnerne ikke nye mere og knækker nemt.

Så denne ombygning går efter at få 160M-80M-60M-40M, dem får man uden at skulle ændre ret meget. 30M – 20M og så er der mulighed for at få lidt flere hvis man ønsker.

Jeg går efter at tage div. resonans kredse ned i frekvens, ved at sætte en kondensator parallelt, da det er nemt og hurtig på de forskellige kredse.

For at få exiteren til at virke på amatør bånd og ikke bare vise band blok, så kan man ret enkel fjerne en ledning og man kan taste alle frekvens ind, men det hjælper bare ikke noget, for hele sender systemet bruger en ZYXVT 5 bit kode, som vælger 1Mhz step i syntes, samt harmonisk filter, som giver blandings frekvens til VCO i 2mHz spring.

Vælger også den rigtig VCO samt i PA trinet, T1130 hvilken filtere og videre op i Antenne tuner.

Original sider der 2 prommer, men de er ikke til at opdrive idag, og heller ikke en programmer dertil.

Printet laver så en alm 2716 eller 2816 eeprom passer i stedet, jeg har bare lavet en direkte A0 til A0 osv, samme med D0 til D0.

Bemærk at de gamle prommer måske ikke kalder det D0 men Q1 eller ligende, men det giver mening.

På frekvens printet skal man huske at de orginale prommer var med open kollekter, og ser direkte ind i en basis smitter strækning, altså 0,7 Volt, så de benyttede udgange på prammen skal have en formodstand, samt jeg har valgt at klippe den SIL pullup modstand som er på frekvens printet. kode og adapter passer til at sidde i 2114 position

Denne kode laver så de original maritin samt amatør bånd kan indtastes, det er så ombygningen er nemmere, man vil så stadig kan afprøve på de gamle bånd, samtidig med man kan indtaste de nye amatør bånd.